Focare cu dubla combustie
Focarele cu dubla combustie :
-
o parte de oxigen este plasat in focar pentru a alimenta combustia primara
-
o alta parte de oxigen trece printr-un circuit special pentru preincalzire
-
se creeaza combustia primara ce produce caldura,dioxid si monoxid de carbon
-
oxigenul preincalzit din focar trece printr-un circuit de preincalzire unde intalneste monoxidul de carbon,dand nastere combustiei secundare , perfect vizibil in toate focarele
-
rezultatul final : mai multa caldura si o cantitate de dioxid de carbon in echilibru cu ciclul naturii
Pentru o mai buna functionare a semineului si pentru a avea mai multa caldura si aer prospat in permanenta in incapere,va recomandam focarele de semineu cu dubla combustie!
La un focar performant intalnim cateva componente dedicate cum ar fi :
– Catalizatorii : elemente termorezistente ce se incalzesc la cateva sute de grade si se gasesc in calea gazelor. Odata ajunse aici, in combinatie cu o anumita cantitate de oxigen, gazele nearse se vor aprinde ducand la o ardere curata/eficienta.
– Rostul uscat : reprezinta o fanta la baza focarului prin care gazele grele (vapori de apa, azot, etc) pot iesi din focar, nefiind nevoie sa urce spre zona de ardere, scazand temperatura. Acesta se utilizeaza de obicei la focarele cu ardere prelungita (timp de ardere mai mare de 2 ore)
– Aer secundar/Admisie aer secundar : acesta este un volum de aer admis prin alt loc decat gratarul. In functie de tipul focarului, poate fi admis fie in partea superioara a acestuia, fie la nivelul geamului/usii, fie la un nivel intermediar intre baza si tavanul focarului.
Trackbacks
There are no trackbacks on this entry.
Comments
There are no comments on this entry.